fbpx Sajtóközlemények | Mályvavirág Alapítvány

Sajtóközlemények

Sajtóközlemény - Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét 2021

LEGYÉL TE IS MÁLYVAVIRÁG NAGYKÖVET Hiszen idén is Összeköt Bennünket a Gyöngy! A Mályvavirág Alapítvány 2021-ben már nyolcadik alkalommal hirdet kampányt a méhnyakrák prevenció fontosságának hangsúlyozására, csatlakozva ezzel európai társszervezeteihez. Az évente, január harmadik hetére datált Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét fő üzenete: Legyél te is Mályvavirág Nagykövet! Mályvavirág Nagykövet mindenki, aki valamilyen formában foglalkozik a humán papillomavírushoz kapcsolódó témákkal, akár kérdez az orvosától, beszélget a barátaival, megoszt egy információt, vagy akár utánaolvas. A kampány..

Sajtóközlemény - HPV védőoltás

Több száz életet menthet meg évente a HPV elleni vakcina hazánkban Szeptember 16-ig kérhetik ingyenesen a szülők a védőoltást Évente 4-500 nő[1] és mintegy ugyanennyi férfi haláláért[2] felelnek a Humán Papillomavírus (HPV) okozta megbetegedések Magyarországon. A fertőzés védőoltással és rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető. A magyar szülők még pontosan két hétig, 2020. szeptember 16-ig igényelhetik az államilag támogatott, ingyenes védőoltást hetedikes lányaik számára. BUDAPEST, 2020. szeptember 02. Az összes, közel 48 000 hetedik osztályos lány számára igényelhetnek HPV elleni..

Fejős Éva: A tizenharmadik villamos - A Mályvavirágok újabb érdekes kampánya

A tizenharmadik villamos Fejős Éva legújabb novellája, amelyet a Mályvavirág Alapítvány felkérésére vetett papírra. Vajon mi köze éppen a tizenharmadik villamosnak a BRCA-hoz és a petefészekrákhoz? A történetben a huszonéves Heni egy estéjét izgulhatjuk végig az írónőtől megszokott könnyed, lebilincselő stílusban. A novella 2018. október 10-én debütál az Allee Libriben, majd országszerte ajándékként kapják a női vásárlók a pénztáraknál. „Eddig is tudtam, hogy a regényeimmel, novelláimmal nehéz élethelyzetekben is találkoznak és kapaszkodót kapnak tőlük az olvasók, de most nagyon felemelő, hogy..

„Legyél gyorsabb a ráknál!”

Ride4Women: Nyolc országon át tekernek az onkológusok, hogy tudatosságra bírják a nőket!