fbpx Pszichológus | Mályvavirág Alapítvány

Pszichológus

Első lépésban minden hónapban egyszer 3 főt tud vállalni, elsősorban vagy: Dunaharaszti, vagy Gyulán, szervezendő: a Mályvavirág Pontokban. Ez igényel szervezéstechnikát, ami azt jelenti, hogy a 3 fő, egy napon, ugyanazon a helyszínen tud megjelenni.

A betegséggel, az utóhatásokkal, az anyasággal, a nőiességgel kapcsolatban tudtok együtt dolgozni.

Az Alapítvány ingyenesen biztosítja ezt a lehetőséget! Ahhoz, hogy jól működjön feltételeket kell felállítanunk, melyeket a jelentkezés után küldünk el.

Most indítjuk ezt először, így türelmeteket és rugalmasságotokat szeretnénk kérni, amíg végleges formába kerül! 

Akinek szüksége van Mártira, kérem az info [at] malyvavirag.hu e-mail címen jelentkezzen Dedeó Anikónál.

Amennyiben inkább levélben szeretnétek vele "beszélni", itt tudjátok megtenni: malyva.psziche [at] gmail.com

A terveink szerint fogunk csoportos találkozókat is szervezni.

Bármilyen kérdésetek van, keressetek bizalommal! 

Szeretettel,
Icó és a Mályvavirág Csapat

BEMUTATKOZÓ: Kreidl Márta – Pszichológus

Kreidl Márta"Az egyetemi éveim alatt találkoztam először a pszichiátriai munka berkein kívüli tapasztalatokkal Szegeden, ahol volt alkalmam együtt dolgozni mellrákos nőkkel. Akkor és ott köteleztem el magam ebben az irányban.
Később a Békés Megyei Központi Kórházban helyezkedtem el pszichológusként, ahol a szomatikus betegellátásban, és a szakdolgozók lelki egészségének prevenciójával és kezelésével foglalkozom. A Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály munkatársaként folytattam többek között a közös munkát, immár méhnyakrákkal és egyéb nőgyógyászati daganatos megbetegedéssel küzdő nőkkel.

A velük való találkozások során nem csak lenyűgözött az akarat és a küzdeni vágyás, amely jellemzi a daganatos megbetegedéssel küzdő nőket, hanem csodálattal fordultam feléjük, hiszen mindazon túl, hogy igazi harcosok, egyúttal anyák, feleségek, és szüleiknek gyermekeik is. Ezek a nők, Ti, nem csupán felveszitek a küzdelmet a rákkal, még sokszor tartjátok is a környezetetekben, családotokban a lelket és a reményt, hogy minden rendben lesz. Mindez hatalmas teher.

Pszichológusként azt gondolom, hogy célom ennek a tehernek az elviselhetőbbé tétele, hogy néha Ti is lehessetek „gyengék”. Mint említettem, ez közös munka: hiszem azt, hogy Ti is könnyebben megbirkóztok bármivel, ami az utatokba kerül, ha van mellettetek egy szakmai támogatás, segítség is. Mindezen túl a betegség feldolgozásával, lelki vezetéssel a betegség alatt, illetve a betegséget követő nőiség és nőiesség kérdéskörével foglalkozom, hiszen mindamellett, hogy a test sérthetetlenségébe vetett bizalom köddé válik, a női önbecsülés és énkép is gellert kap.

2017 szeptemberében volt szerencsém megismerkedni az Alapítvány munkájával, amely során egyéni tanácsadás, konzultáció keretein belül fordulhattok hozzám bizalommal a Titeket foglalkoztató kérdésekben, problémákban."

 

 

Kreidl Márta

2018. 11. 01.

 

A cikkben található információk nem helyettesítik a szakorvossal történő konzultációt!