fbpx Mályva Tinik Program | Mályvavirág Alapítvány

Mályva Tinik Program


Elindítottuk a Mályva Tinik Programunkat, melyben 10-18 éves fiatalok együtt, egy közösséget építve szólítják meg a társaikat,
a saját nyelvükön és csatornáikon a HPV-prevenció erősítéséért. Sok aktivitást tervezünk együtt.
Saját képregényt álmodtak meg, amelyben a szereplők az ő avatárjaik, akik izgalmas kalandokon, hétköznapi sztorikon keresztül mutatják be
ezt a rendkívül fontos, az egészségüket érintő témát.

A képregény neve: COOLTAS
és követheted az eseményeit az Instagram csatornán

Instagram csatorna

 

A képregényt le is töltheted, ki is nyomtathatod, ha a képre kattintasz:

c

 

A képregény főszereplői

Shuto

Sophie

HPV tesók

A Mályva Tinik csapat

Meiwang Cao

Hi! My name is Mei and I’m a 16 year-old student studying in Budapest. I wanted to join this project because I think this is an amazing opportunity for me to learn more about HPV, and after understanding it better, I can hopefully help spread awareness about this virus and the importance of its prevention amongst my peers.

Mészáros Hanga

Lui

Sziasztok! Hanga vagyok, nemsokára 11 éves leszek. Ineztől hallottam először a Mályva Tinik Programról. Szívesen találkozom a többi taggal, és veszek részt az Alapítvány életében, mert segíteni COOL. :)

Spanics Kelli Kimberli

Kekke

Spanics Kelli vagyok, 14 éves. Kisgyermekorom óta érdekelt az orvoslás és az egészségmegőrzés a tánc mellett. Egyik példaképem nővérem, Cosette, aki szintén ebben a programban dolgozik. Mindig is csodáltam milyen fantasztikus dolgokat alkotnak a Mályvavirágok, és segítenek az embereknek az egészségük megőrzésében. Ezért is csatlakoztam ehhez a programhoz, hogy én is segíthessek a HPV-fertőzés megelőzésében, hogy a saját kortársaim is időben értesüljenek a hasznos és fontos információkról.

Seregély Bora

Bogi

Seregély Bora vagyok, 17 éves, gimnazista. Fontosnak találom a Mályva Tinik Program központi kérdéskörét, azaz a HPV-fertőzés elleni prevenciót. Minthogy együtt többek vagyunk, szeretnék magam is a csoport tagjaként tevékenykedve minél többeket elérni ebben a témában, hogy közösen érhessünk el változást tudatosságunknak és jól informáltságunknak köszönhetően.

Németh Dalma

Dada

Németh Dalma vagyok, 13 éves, és fogorvos szeretnék lenni. Az egészség iránti érdeklődésem mellett nagyon szeretek táncolni. Szerintem fontos már tiniként is odafigyelni az egészségünkre, ezért is csatlakoztam a Mályva Tinik Programhoz.

Nagy Jázmin

Minka

Nagy Jázmin vagyok, 15 éves és állatorvos szeretnék lenni. "Állatgyűjtő" vagyok, szeretek rajzolni. Anyukámtól, Icótól sokat hallok a HPV-ről, megkaptam az oltást is természetesen, és nap mint nap látva azt, ahogy a Mályvavirág dolgozik életek megmentésén, nem volt kérdés, hogy becsatlakozom a Mályva Tinik Programba.

Nagy Inez

Pocket

Nagy Inez Pipacs vagyok, 11 éves. Anyukám Tóth Icó, akitől a sok más dolog mellett tanulom azt, miként lehet szenvedélyesen csinálni valamit, és mennyire fontos az, hogy higgyünk magunkban, és abban, amit csinálunk. Imádok alkotni, ötletelni, rajzolni, így nem volt kérdés számomra, hogy részt veszek a Mályva Tinik Programban, ahol szuperjól érzem magam!

Kreiter Csanád

Jimmy

Sziasztok, Csanád vagyok, 16 éves. A Kosztolányi Dezső Gimnáziumba járok iskolába. Kajakozom, és a hobbim a cipőgyűjtés. Azért csatlakoztam, mert szeretném megmenteni az embereket egy izgalmas projekttel!

Kolozsvári Vanda

Vavi

Kolozsvári Vanda vagyok, 17 éves. Debrecenből jöttünk anyukámmal, Dr. Bartha Tündével, ő az, aki megismertette velem a Mályvavirág Alapítványt. Így kerültem a Mályva Tinik Program csapatához. Nagyon megtetszett az ötlet, hogy egy fiatalokból álló társaságot hozzunk létre, akik közösen dolgoznak egy fontos ügyért. Örülök, hogy a Cooltas-csapat tagja lehetek!

Ilyés Dorci

Dorci

Az én nevem Dorina. Azért csatlakoztam a Mályvavirág Alapítványhoz, mert szerettem volna többet megtudni a HPV-ről, mivel már fiatal korban is fontos, hogy tudjunk róla, hiszen megelőzhetők a fertőzés okozta betegségek. Így segítsünk másoknak, hogy ne legyen senki beteg.

Ilyés Domonkos

I.D.

Sziasztok! Doma vagyok, 15 éves, hobbim a számítógépezés. Fontosnak tartom, hogy mindenki halljon a HPV-fertőzés megelőzéséről, ezért is csatlakoztam a Mályva Tinik Cooltas csapatához, másrészt pedig a Mályvavirág Alapítvány munkáját támogatva töltöm a kötelező közösségi szolgálatomat.

Halasy Dávid

Mr.Bud

Halasy Dávid vagyok, 13 éves. Édesanyukám mesélt a Mályvavirág Alapítvány Mályva Tinik Programjának csapatáról, akik a HPV-fertőzés megelőzésével és a védőoltással kapcsolatos fontos információkat oszthatjuk meg egymással és másokkal. Érdekelnek az egészséggel kapcsolatos dolgok, ezért is csatlakoztam ehhez a szuper csapathoz.

Gazdik Mia

Shiori

Gazdik Mia vagyok, 16 éves. Azért csatlakoztam ehhez a programhoz, mert szeretném, hogy többekhez eljusson az az információ, amelynek birtokában lehetek. A tudatosság és az óvatosság életeket menthet, ezt saját tapasztalatból állíthatom. A Mályvavirágot anyukámon keresztül ismerhettem meg, többek között miatta is igyekszem segíteni, ahogy tudok.

Brittnek Marci

Dodrincs

Sziasztok! Brittnek Marci vagyok, egy 11 éves fiú. Szeretem a szusit, az autókat és a gépezést. Jól érzem magam a Mályva Tinik között! Fontos, hogy vigyázzunk az egészségünkre, ezért is csatlakoztam a Mályva Tinik Cooltas csapatába.

Böjte Vivien

Vivietta

Böjte Vivien vagyok, most fejeztem be a gimnáziumot. Jogi szakfordító pályára készülök és nagyon fontos nekem az egészséges életmód. Szeretek olvasni. Jázminnal és Inezzel sok időt töltünk együtt. Már kezdetektől bekapcsolódtam a Mályvavirág Alapítvány megelőzést szolgáló munkájába, hiszen a közösségi szolgálatomat is itt töltöttem. Hiszem, hogy a mi generációnk nagyon sokat tud tenni a jövőért.

A Mályva Tinik Program szakértők

Lajhi

Asszisztens

Az állatvilág egyik jeles, magasan képzett tagjaként - bár a HPV-fertőzés a mi fajtánkat nem érinti - Tünde doktornő asszisztenseként magam is azon dolgozom, hogy eltüntessük a HPV-t a Föld színéről. Ehhez azonban az szükséges, hogy mindenki ismerje a vírust, és tudjon arról, milyen betegségeket okozhat. Na és persze az is, hogy minél többen értsék azt, hogy ez a vírus védőoltással megelőzhető, ami egy hatalmas dolog! Tudományos pályám mellett mindig is vágytam a rivaldafényre, ezért különösen nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Cooltas képregényben szereplőként megjelenhetek. A családom nagyon büszke rám! Én pedig azért vagyok büszke, mert hozzájárulhatok ahhoz, hogy megvédjük nem csak a felnőtteket, hanem a gyerkekeket is a vírustól.

Dr. Bartha Tünde

szülész-nőgyógyász, lézerspecialista, a Mályva Tinik Program szakmai hátterének biztosítója

Bartha Tünde vagyok, szülész-nőgyógyász, nő, egy kamasz lány édesanyja. Nem is kérdés, hogy nőként, nőkkel foglalkozó orvosként, lányos anyaként fontosnak tartom a megelőzést, a megfelelő tájékoztatást. Hatalmas dolog, hogy a fiatalok érdeklődnek az egészségük megőrzésével kapcsolatos lehetőségekről, mernek kérdezni, nyíltan beszélni a problémáikról. Ezért vagyok itt, hogy segítsek tisztán látni, hogy a legfogékonyabb korosztály közelében lehessek, hogy elérhessük azt, hogy senki ne haljon meg méhnyakrákban Magyarországon.

Spanics Cosette

Projektvezető

A Mályvavirág Alapítványt édesanyukámon keresztül ismertem meg. 2017-től aktív önkéntesként dolgozom az Alapítványban, amely szerelem lett. Szülésznői hivatásomban is nagyon megszerettem a nőgyógyászati területet, és az alapítványi munkám során rengeteg projektben vettem részt, leginkább a Gyógyulást Segítő Program elemeinek megvalósításában, mely szívügyemmé vált az évek során. Ezért is külön öröm számomra, hogy a jelenlegi projektben az egyik legfontosabb területet erősíthetem fiatal Mályva Tinik csapatommal a HPV-prevencióban, amelyről nem lehet eleget beszélni!

Naszvadi Viktória

Kommunikációs vezető

A megelőzés fontosságáról nem tudunk eleget beszélni, egészen addig, amíg még létezik a HPV-fertőzés, és léteznek HPV okozta elváltozások és daganatos betegségek. Elképesztő, hogy egy ilyen szuper csapat állt össze, és a Mályva Tinik már most pontosan értik, mennyire fontos a kommunikáció, és az, hogy az üzenet mindenkihez, még a legfiatalabbakhoz is eljusson. Biztos vagyok benne, hogy a Cooltas képregény szereplői és történetei mindenkit magával fognak ragadni, és szinte észrevétlenül nagyon sok hasznos információt tanulhatunk a HPV-ről és a prevencióról.

Tóth Icó

Mályvavirág Alapítvány elnöke, a Mályva Tinik Program megálmodója

A HPV-tudatosság nagyon fontos, hiszen a vírus rákokat is okozhat, melyeket meg tudunk előzni a HPV elleni védőoltással. A tinik és szüleik szerepe ebben nagyon nagy, de a szülők nem dönthetnek egymaguk. A fiataloknak tudniuk kell, mi ez a vírus, hogyan védekezhetünk ellene, és az oltásnak egy közös döntésnek kell lennie. Ezt a célt szolgálja a Mályva Tinik program, amely elképesztően megfrissít bennünket a Mályvában, és rengeteget tanulunk a tini tagjainktól. Büszke vagyok erre a közösségre, nőjön nagyra, azt kívánom!

Cooltas művészek

Pribék Nóra

Író

Olyan jó lenne, ha minden betegségnek ilyen könnyen elejét lehetne venni! És meg jobb lenne, ha történetünk minél több fiatalt az aktív megelőzésre buzdítana! Nagy megtiszteltetés volt íróként csatlakozni a csapathoz, rengeteg, a HPV megelőzésével kapcsolatos, új információhoz jutottam én is a szálak szövögetése közben. Azt reméljük, hamar megszeretitek félig valós, félig kitalált karaktereinket (nem áruljuk el, melyik fele a fikció), drukkoltok nekik, követitek csetlésüket-botlásukat, és bízunk benne, tanultok a hibáikból. Hajrá Cooltas!

Losonczi Szilvia

Illusztrátor

Losonczi Szilvia vagyok, 22 éves, szabadúszó grafikus/illusztrátor és friss egyetemista. Kicsi korom óta lovagolok, illetve mindenféle művészeti ágat is kipróbálok/űzök a pirográfiától kezdve a falfestmények készítéséig. Az Alapítvánnyal fél éve találkoztam először munka kapcsán, és azonnal magával ragadott a tagok elhivatottsága és intuitív ötletei. Örömmel tölt el, hogy az alkotásaimmal támogathatom a Mályvavirágot és az eszmeiséget, amit képvisel.


A Mályva Tinik az ENGAGe Teens csapat része.

Az ENGAGe Teens prevenciós kiadványai

A képekre kattinva elolvashatod a kiadványokat.

Az ENGAGe Teens egy európai szintű projekt, melyben 13-19 éves lányok és fiúk együtt dolgoznak azon,
hogy tájékoztassák a világ fiataljait a humán papillomavírusról/HPV-ről, a méhnyakrákról és a HPV elleni védőoltásról.

A projekt célja a HPV, a méhnyakrák és más HPV-vel összefüggő rákos megbetegedések megelőzése, valamint az, hogy minél több tinédzser kaphasson HPV elleni védőoltást.
A tiniknek azért kell kapcsolatba lépniük más tizenévesekkel, mert egymást jobban megértik, és könnyebben kapcsolatba lépnek társaikkal, jobban hallgatnak egymásra, mint a felnőttekre.