fbpx Miért fontos az 1%? | Mályvavirág Alapítvány

Miért fontos az 1%?

 

Mint minden civil szervezetnek, a Mályvavirág Alapítványnak is rendkívül fontos, hogy minél több intézmény, cég vagy magánszemély döntsön úgy, hogy támogatja a munkánkat.

Non-profit szervezetként mi ezekből valósítjuk meg az elképzeléseinket. Tulajdonképpen így elmondhatjuk, ha Te is támogatsz bennünket, az egy kicsit olyan, mintha együtt dolgoznánk! 

 

Magánszemélyként a Mályvavirág Alapítvány támogatásának legegyszerűbb módja, ha nekünk ajánlod fel a személyi jövedelemadód 1%-át. Ehhez mindössze egy rövid adatlapot kell kitöltened 2024. május 21-ig, az adóbevallás leadásának határidejéig.

Szerencsések vagyunk, mert az elmúlt években egyre többen állnak mellénk, és ajánlják fel az 1%-ot Alapítványunknak. A következőkben szeretnénk röviden bemutatni Neked, mire is fordítjuk az így befolyt összeget.

A Mályvavirág munkájának két nagy területe a HPV-megelőzés és a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése.

 

PREVENCIÓ

Olyan kampányokat szervezünk az év folyamán, mint például az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, a World GO Day, a HPV elleni védőoltás kampány, a Make Sense, és még számos más kampány. Ezeknek az a célja, hogy a folyamatos éves kommunikációnk mellett ezekben az időszakokban kiemelt figyelmet fordítsunk az adott témákra, elősegítve, hogy minél több emberhez jussanak el a legfontosabb tudnivalók.

Edukációs előadásokat tartunk az egészen fiataloktól kezdve szinte minden korosztálynak, azért, hogy a megelőzés fontossága mindenki számára ismert legyen. Ugyanezért szervezünk az év folyamán többször is online szülői értekezleteket. Ilyenkor elsősorban azokhoz a szülőkhöz szólunk, akiknek a gyermeke a HPV elleni védőoltás igénylése előtt áll. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, az online beszélgetések alkalmával más érdeklődők is bekapcsolódnak, kérdeznek, tanulnak.

Szintén a prevenciós munkánk része a COOLTAS képregénysorozat, mellyel kifejezetten a tinikhez szólunk. Egy csapat tizenéves kalandjain keresztül magyarázzuk el, mi is az a HPV, és hogyan lehet ellene védekezni.

A képregényt itt olvashatod:

https://www.instagram.com/cooltas_malyva_tinik_hpv/

 

Prevenciós és betegútkísérő kiadványokat is készítünk, talán már találkoztál is valamelyikkel. Ha még nem ismered őket, itt belelapozhatsz bármelyikbe:

https://malyvavirag.hu/kiadvanyok


ÉRINTETTEK SEGÍTÉSE

Úgy gondoljuk, nagyon fontos, hogy egy daganatos beteg megfelelő fizikai és lelki támogatást kapjon, mindeközben megkapja a megfelelő információkat.

Ezért hoztuk létre a Mályvabetegút weboldalt, azt a digitális betegútkísérő felületet, amely egy nőgyógyászati daganattal érintettet végigkísér a betegútjának állomásain, elősegítve azt, hogy a beteg hiteles forrásból tájékozódva pontosan tudja, mik a lehetőségei, és mi az, ami előtte áll.

A praktikus segítség mellett ugyanakkor egy Közösséget is létrehoztunk, azért, hogy az érintett találkozhasson olyan sorstársakkal, akikkel segíthetik, támogathatják egymást.

20 Mályvavirág Pontunk működik különböző városokban, ez azt jelenti, hogy tanácsadás, támogatás nem csak a központi irodákban érhető el, hanem országszerte.

Persze nem hagyhatjuk ki azt sem, hogy nem csak az érintetteket, hanem hozzátartozóikat is támogatjuk, illetve, hogy nem csak nőgyógyászati daganattal érintettekkel foglalkozunk, hanem a Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társasággal együttműködve immár második éve a fej-nyaki daganatos betegeket is segítjük.

 

Ha részletesebben szeretnéd tudni, hogyan segítjük az érintetteket, itt elolvashatod:

https://malyvavirag.hu/tevekenysegunk/hogyan-segitunk

 

Hisszük, hogy a HPV egy olyan vírus, amely eltüntethető a Föld színéről, és így elkerülhető az a rengeteg haláleset is, amely a vírus miatt kialakuló betegségekből következik. És azt is hisszük, hogy akinél már kialakult egy betegség, azt támogatni, kísérni kell. Tudnia kell, hogy nincs egyedül az útján, hiszen ebből hihetetlen erőt lehet meríteni, ami elképesztően fontos a gyógyuláshoz.

 

Kérjük, hogy támogasd Te is a munkánkat azzal, hogy felajánlod nekünk az adód 1%-át!
Neked egy űrlap kitöltése, nekünk hatalmas segítség! 

Köszönjük, ha Te is a Mályvavirágokat segíted!
Adószámunk: 18504530-2-04

 

Hasznos linkek:

https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/11-os-rendelkezes-2024-ben

https://nav.gov.hu/szja