fbpx Hiteles oldal a malyvavirag.hu! | Mályvavirág Alapítvány

Hiteles oldal a malyvavirag.hu!

 

 

2020. augusztus 31-én az Egészségkommandó Hiteles Egészségügyi Weboldalnak minősítette a www.malyvavirag.hu weboldalt.

 

Sokan elsődlegesen az interneten tájékozódnak, ha valamilyen egészségügyi panaszuk van, vagy egy szokatlan tünet jelentkezik. Ugyanakkor sajnos az oldalak nagy részéről nem tudható biztosan, megbízhatóak-e a forrásaik, a legfrissebb ismereteket osztják-e meg.

 

A Hiteles Egészség-kommunikációért Egyesület szárnyai alatt működő Egészségkommandó célja, hogy az internetet még hatékonyabban az egészségügy szolgálatába állítsa az online egészségügyi információk minőségének javításával. Ezt egy objektív, átláthatósági és szakmaisági szempontokra épülő értékelési rendszer alkalmazásával teszi, melynek segítségével a betegeknek hiteles egészségügyi oldalakat ajánl.

 

Örömmel jelentjük, hogy a Mályvavirág Alapítvány honlapja megfelelt ennek az értékelési rendszernek, így megkaptuk a "Hiteles Egészségügyi Weboldal 2020” megtisztelő címet, melyet egy éven keresztül használhatunk, majd minden évben megújítjuk.

 

Az EgészségKommandó véleménye szerint “mind a betegek, mind az egészségügyben dolgozók érdeke, hogy az interneten fellelhető egészségügyi információ átláthatóbb legyen, mert az segíti a betegek hatékonyabb önmenedzselését, az egészségtudatosságot, és jelentős terhet és felelősséget vesz le az egészségügy válláról”.

 

A Mályvavirág Alapítvány a továbbiakban is a HPV prevenciójáért és a nőgyógyászati daganattal érintettek betegútjának segítéséért dolgozik, hogy az ezekhez szükséges lehető legtöbb információt és támogatást tudja nyújtani.
 
A további hitelesnek minősített, egészségügyi témájú weboldalakról itt tájékozódhattok.