fbpx Csák Zita | Mályvavirág Alapítvány

Csák Zita

Fiatalokért felelős koordinátor

Már kamaszkoromban tudtam, hogy emberekkel, emberek segítésével szeretnék foglalkozni, ezért is szereztem szociális munkás diplomát, azonban Nővérem bíztatására diploma után kisgyermeknevelőként is végeztem, mivel a gyermekek nagyon közel állnak a szívemhez. 11 éve dolgozom bölcsődében, 2 éve egy mini bölcsőde intézményvezetője is lettem.

A daganatos betegségekkel már gyermekkoromban találkoztam, mivel Édesanyám 12 éves koromban elhunyt rák betegségben, majd 2020-ban méhnyakdaganatot diagnosztizáltak nálam. Még azon a nyáron átestem egy nagy műtéten és több sugárkezelésen.

A betegség és a Kisfiam megtanítottak, hogy mindig előre kell tekinteni, soha nem szabad feladni, és, hogy egyszer minden ELMÚLIK. Kaptam egy második esélyt, egy új életet, amelynek igyekszem minden percét maximálisan kiélvezni, és hálát adni mindenért, amit kapok.

Az Alapítvánnyal a betegségem kezdetén ismerkedtem meg, akkor is, és azóta is sok hasznos tanácsot, ismeretet szereztem Icóék által.

A Mályva Tinik Program önkénteseként azon fogok munkálkodni, hogy a korosztálynak megfelelő módszerekkel, kommunikációs formákkal minél több hasznos információhoz jussanak a fiatalok.