fbpx Árváné Egri Csilla | Mályvavirág Alapítvány
Árváné Egri Csilla

Árváné Egri Csilla

Védőnői kapcsolattartás, projektek

30 éve végeztem Szegeden az Egészségügyi Főiskola Védőnőképző Szakán. A főiskolán megszerzett elméleti, majd a 12 év területi védőnői munka során megszerzett gyakorlati tapasztalat megerősített abban, hogy mint védőnő fontos szerepem van a lakosság egészségtudatos magatartásának kialakításában.

Munkám és magánéletemben is fontos számomra az egészséges életmód, az egészségmegőrzés. Szervezett egészségvédelmi programokon szívesen vállalok szakmámhoz közel álló feladatokat. Hazánkban 2009-ben indult Védőnői Méhnyakszűrő Mintaprogramban, mint vezető védőnő vettem részt.

Icóval 2014. januárban a VIII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hete alkalomból szervezett rendezvényen találkoztam először. A rendezvény célja a méhnyakrákból eredő halálozás csökkentése, illetve, hogy felhívja a női lakosság figyelmét a megelőzésre. Itt tudatosodott bennem, hogy Icóval egy közös cél érdekében dolgozunk. Magyarországon a méhnyakrák még ma is kiemelkedően fontos népegészségügyi probléma. Ennek oka az elhalasztott lehetőségek. Hiszek abban, hogy a Mályvavirág Alapítvány tagjaival együttműködve, minden Nő számára fel tudjuk kínálni a lehetőségeket.