fbpx Joó Bernadett | Mályvavirág Alapítvány

Joó Bernadett

Gyanús előjelek - ahogy a történetem kezdődött

Visszatekintve, és ma már ismerve a petefészekrák tüneteit, korábban is voltak nálam erre utaló jelek, de igazából 2017-ben kezdtem utána járni, hogy mitől lehetnek ezek.

Leggyakoribb tünetem a hasi puffadás volt, két menstruáció közti görcs, barnás pecsételő vérzés és végül szeretkezések utáni vérzés. Az akkori háziorvosom, mivel nőgyógyászként végzett, a tünetek alapján először endometriózisra gyanakodott, és egy teljes kivizsgálásra küldött. Az ultrahangvizsgálaton már látszott ciszta az egyik petefészkemen. A nőgyógyász, akihez először mentem, egy teljes nagyműtétet ajánlott. Az ő szavaival: Ne vacakoljunk vele!

Ekkor még azt gondoltam, hogy amíg nem muszáj, addig csak a szükséges műtét legyen meg, ezért másodvéleményt kértem egy másik város, másik orvosától. Ő végül laparoszkóppal kivette a cisztát a petefészekkel együtt. A tumormarker nem lett jó, így kerültem a harmadik orvoshoz, aki nőgyógyász daganatsebész, és 2017 decemberében megműtött.

 

Ahogyan a diagnózissal szembesültem

Sok időm nem volt arra, hogy nagyon nekikeseredjek, mivel az első perctől kezdve komoly gondra gyanakodtunk. Ettől kezdve az volt a legfontosabb, hogy felépüljek!

 

Ami a legtöbb erőt adta – aki a legtöbbet segített a betegutam során

A legtöbb erőt a férjem, a gyerekeim adták, sokat segítettek. Sokat hallgattam Rita Ora: Anywhere című dala :)

 

Amilyen kezeléseket kaptam

A műtét után, 2018 február és április között kemoterápiát kaptam. Azóta minden vizsgálat jó eredményeket mutat. :)

 

Ahol most tartok – ahogy most érzem magam

Igyekszem jobban élni az életemet! Figyelek magamra, már nem akarom mindenki problémáját megoldani. El merem mondani, ha más a véleményem! Van az a mondás, hogy „Nem lehet ott meggyógyulni, ahol megbetegedtél” Én ezt úgy igazítottam magamra, hogy a gondolkodásomon változtattam! :)

 

Az üzenetem minden nőnek

Gyönyörűek vagyunk!

 

 

Z