fbpx Halász Edit | Mályvavirág Alapítvány

Halász Edit

Gyanús előjelek - ahogy a történetem kezdődött

Sűrűn éreztem vizelési ingert, székrekedésem volt, puffadt a hasam, égett a gyomrom, híztam. Ezen felül a derékkörfogatom is hirtelen megnövekedett. Fájt a derekam, a hátam, fáradékony voltam és a menstruációm is erősebb volt, mint korábban.

 

Ahogyan a diagnózissal szembesültem

Elszántan kerestem a megoldást a sokak által elbagatellizált gondjaimra. Több orvost is felkerestem, amíg egy nőgyógyász - onkológus sebészhez eljutottam, aki felismerte a problémát. Petefészekrák.

 

Ami a legtöbb erőt adta – aki a legtöbbet segített a betegutam során

A családom és a sorstársaim.

 

Amilyen kezeléseket kaptam

 

Wertheim műtétem volt. Ez egy olyan radikális, kiterjesztett műtéti eljárás, amelynél nemcsak a petefészket távolítják el, hanem több szervet és szövetet, ahol áttétek képződhetnének.

 

Ahol most tartok – ahogy most érzem magam

A műtétnek idén február 4-én volt öt éve. Gyógyult vagyok. Lelkileg kiegyensúlyozottan élem a mindennapjaimat, már nincs állandó halálfélelmem. Az egészségem a körülményekhez képest rendben van, habár az életminőségem elmarad az ebben a korban elvárhatótól.

 

Amit minden nőnek üzenek

Figyeljetek magatokra! A testünk jelzi, ha baj van. Kérjetek időben orvosi segítséget, én is ennek köszönhetem, hogy élek!

 

 

E