fbpx Csák Tímea | Mályvavirág Alapítvány

Csák Tímea

Gyanús előjelek - ahogy a történetem kezdődött

Az én történetem egy hétvégén, erős görcsökkel kezdődött. Alapjában elég erős a fájdalomküszöböm, de még az ágyból sem tudtam felkelni. Mindig figyeltem magamra és az éves vizsgálatokra is elmentem.

Ahogy jöttek az évek, volt pár jel, amire utólag visszagondolva jobban kellett volna figyelnem. Ilyen volt a súlygyarapodás, kb. 10 kg plusz jött fel. Ráfogtam, hogy három gyönyörűséget szültem, na és persze 40 év felett jönnek a kilók, illetve a hasi puffadás, de kiegyeztem azzal, hogy az emésztésem jócskán lelassult.

 

Ahogyan a diagnózissal szembesültem

Hetek teltek el, rengeteg vizsgálattal, majd  nem történt semmi. Több diagnózist is kaptam, de mindegyik azt erősítette meg, hogy minden rendben van. Aztán egy telefon megváltoztatta az életünket, lesokkolt, megtört. Tudtam, ez nehéz és hosszú út lesz, mert az a 10 centis valami egy rossz dolog, egy piszok, de biztos voltam benne, hogy nem adom fel. Hihetetlen, hogy mennyi erő tud bennünk lenni! Majd amikor az orvosomhoz kerültem - aki később megműtött és azóta is figyeli a sorsom - tudtam, hogy jó helyen és jó kezekben vagyok. Megnyugtatott az embersége, a humora és a közvetlensége. Nem kerestem a miérteket, mert nem láttam értelmét. Az életem a legfontosabb amiért mindig mindent meg fogok tenni. Kis cetliket írtam magamnak pozitív üzenetekkel, ez sokat segített.

 

Ami a legtöbb erőt adta – aki a legtöbbet segített a betegutam során

A legtöbb erőt a családomtól kaptam. A páromtól, aki végig velem volt. Kísért orvostól orvosig, bátorított és fogta a kezem. A három gyönyörű kisfiamtól (6,9 és 23 évesek). Szüleim nem élnek sajnos, de van egy bátyám, aki rengeteget utazott, hogy támogasson bennünket. Az anyósom is sokat segített, aki a fiúkra vigyázott a műtétem alatt és minden nap érdeklődött, hogy vagyok.

 

Milyen kezeléseket kaptam?

Volt két műtétem, ezek után hat kemoterápia következett. Megkaptam a NEAK támogatást egy speciális gyógyszerre, így egy hete azt kezdtem el szedni fenntartó kezelésként.

 

Ahol most tartok – ahogy most érzem magam

Most jó irányba haladok, erősen és alázattal megyek az utamon. Minden eredményem negatív és ez így is lesz. Megteszek érte mindent. Most még kicsit gyenge vagyok, a szervezetem szokja az új gyógyszert, de már látom a fényt az alagút végén.

 

Amit minden nőnek üzenek

Drágáim, nagyon figyeljetek a jelekre és lépjetek minél hamarabb, ne elégedjetek meg egy válasszal, eredménnyel mert az életetek múlhat rajta.

Mottó

Megtörténhet bármi, hogyha hagyod,

Néha nem megy könnyedén, hát álmodj nagyot!

Nem kell tőle félni, a változás közel,

Egy nagyobbacska ásóval egy hegyet hordhatsz el.

Nincs előtted egy ajtó se zárva,

Pillangóként röppenj ki a nagy világra!

Minden álmod váltsd valóra, nem kell várnod másra!

Az égen minden csillag néked ragyog,

Megtörténhet bármi, hogyha hagyod ?

 

 

E