A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Icó és története

„Tegnap lovagolt először Jázmin, Rézin. Fantasztikus volt látni őt, nagyon tetszett neki. Kobakban és lovaglócsizmában volt. Büszke voltam rá! Este melléfeküdtem, és mondtam neki, hogy egy hosszabb időre elmegyek, tízet kell aludnia, és jövök. Ő erre azt kérdezte:
– Minden anyuka meggyógyul?
– Igen – válaszoltam –, minden anyuka meggyógyul! – s ezzel nyugodott meg a kis lelke!
Közben szorított a sírás, de tudtam, hogy nem veheti észre. Én vagyok a nagy, erős anyukája!”

Megszületett a könyvem. Nehéz úttal jött, de annál több erő és szeretet lakozik benne! Az én könyvem. Az én történetem, a kis lelki dolgaimmal! Miért? Mert olyan sok erőt érzek magamban, hogy tudom meg kell mutatnom! Az utat… ahogyan ide eljutottam! Azért, hogy más is tudja! Mert nagyon fontos! Hiszen ezzel az erővel végig lehet menni a nehéz, nagyon nehéz úton… annak aki benne van, és annak, aki tudni akarja ezt!

Így kezdődött 

2011. augusztus 19-én megszületett második kislányunk Inez, császármetszéssel. Nagyon örültünk, könnyű szülés volt, mindent rendben találtak. 6 hétig hol véreztem, hol nem, össze-vissza. A hathetes kontrollon a doktor úr „méhszájsebet” állapított meg, csodálkozva. Öblögettem, majd fagyasztásra küldtek, de ott már az orvos kicsit „elszörnyűlködve” nem vállalta azt, mondván itt nincs rendben minden. Ezután a János kórházba feküdtem be konizációra, de ezt sem tudták elvégezni. Szövetmintát vettek, melyből megállapították, hogy rosszindulatú elváltozás van odabent! A CT mutatta ki a 4 cm-es daganatot a méhszájon. 2011. december 7-én Wertheim műtétre került sor. Két hét kórház után kiderült, hogy nyirokcsomó áttét is van. Ezért a Kékgolyóban 30 sugarat és 4 kemoterápiát kaptam.

Azt hiszem így tudom röviden összefoglalni, ami történt, minden érzelem nélkül. Az ezalatti érzelmeimet végig írtam, amely most a LIbellusban foglal helyet. Nagy kitartással és békével vittem végig az utam, talán még ma sem tudom, hogyan. Tünetmentes vagyok, járok vizsgálatokra, két év elteltével, most fél évente! Nagyon bízom az életben maradásban, hogy sok örömöt és szeretetet tudok megélni a családommal, a segítő férjemmel és két fantasztikus kislányommal!

 

Együtt könnyebb

Szörnyű volt a tény és az út, amin végig kellett menni, tudom milyen, ahányan vagyunk annyi féle úton megyünk. Azt is tudom, hogy segítenünk kell egymásnak, amiben csak tudunk. Mert ebben sorstársak vagyunk, ha akarjuk, ha nem, és rengeteg olyan kérdés, válasz van, amit egymástól tanulhatunk meg!

Ezért is fontos vagy itt! Hogy összefogjunk! És együtt segítsük egymást, másokat! A Mályvavirág Mozgalmat így kezdtük el, olyan lelkes és elhivatott emberekkel, akik szintén, önként szeretnének segíteni. Legyen egy hely, ahol minden és mindenki összefuthat! Ahol megoszthatjuk a bánatunkat, segítő kezünket, információinkat, tapasztalatainkat, kéréseinket és kérdéseinket bármiről is van szó e betegség kapcsán! „Egy pihe nem repít az égig, de sok toll szárnyat ad!”

 

Mit találsz a malyvavirag.hu-n?

Ezt a weboldalt azért hoztuk létre, hogy egy helyen mindent megtalálj, amit csak tudni szeretnél a méhnyakrák megelőzéséről vagy a teljes gyógyuláshoz vezető útról.

Ha a megelőzés érdekel, klikkelj ide: http://malyvavirag.hu/ha-szeretnedmegelozni/mehnyakrak-megelozeserol

Ha méhnyakrákból gyógyulsz, itt olvashatsz a kezelésről, a műtét utáni rehabilitációról, nehézségekről és azok megoldásáról: http://malyvavirag.hu/ha-nem-sikerultmegelozni/malyvavirag-klub

A bal oldali menüre klikkelve a Mályvavirág Alapítványról olvashatsz bővebben.

 

Hírek

Meghívó Fejős Éva novellabemutató estjére

2019.06.10.

A Mályvavirág alapítvány meghívja Önt Fejős Éva: Citrom-vanília, ebben a sorrendben című novellabemutató estjére.

Vigyázz! Kész! Fűzz!

2018.12.14.

A Mályvavirág Alapítvány idén ősszel is országos programot hirdet a XIII. januári Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

BRCA és petefészekrák a témája Fejős Éva új novellájának

2018.11.14.

A tizenharmadik villamos című novella a Mályvavirágok felkérésére készült. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!