A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Országszerte programok az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten

A hazai rendezvénysorozatot a hagyományok szerint a Mályvavirág Alapítvány szervezi, idén több, mint 80 település együttműködésével január 27. és február 3. között

 

Debrecen, Pécs, Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Lébény, Zalavár, Borsodnádasd és még sokan másik. Itt tallózhatsz melyik program mikor és pontosan hol lesz: 

https://www.facebook.com/pg/malyvavirag/photos/?tab=album&album_id=17025...

 

_________________________

 

A Mályvavirág Alapítvány  idén ősszel is országos programot hirdet a jövő évi Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

Kezdjük a  2018-es évet együtt, a méhnyakrák prevenció jegyében!

A 2015. évi “Gyöngyözön” programunkhoz 44, 2016-oshoz 70 és 2017-eshez 88 település csatlakozott Mályvavirág Nagykövetekkel.

A gyöngy megmozgatta a településen élőket: egyfelől tudatosítjuk bennük a méhnyakrák megelőzés lehetőségét és fontosságát, másfelől együtt lehettek, és karkötőket fűztek azoknak a nőknek, akik méhnyakrákműtétre vártak. Ez a segítés ereje: jót tenni másokért is!

A települések egy szabadon választott központi helyen (pl. művelődési ház, közösségi ház, bevásárlóközpont, iskola, színház, stb.) mályvaszínű vagy rózsaszín gyöngyöt fűznek együtt és közben kötetlen, fesztelen módon, tabuk nélkül beszélgetnek a szűrésről, a védőoltásról, a saját, egyéni szerepünkről a méhnyakrák megelőzésében.

A gyöngy a méhnyakrákot okozó HPV elleni védelmet szimbolizálja.

A 2018-es programunk címe: Gyöngyöm

Az aktivitás során minél többen, nők, férfiak, gyerekek, fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt,  hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Az aktivitás sikerét segítheti:

●      Helyi rádió, TV előzetes bevonása figyelemfelhívásként, és akár a fűzésről közvetítés élőben is.

●      Szükséges lehet egy helyi gyöngyös, aki esetleg támogatásként ad gyöngyöket (vagy az önkormányzat ezzel megtámogatja a helyi programot).

●      Lehet a fűzés mellé kisebb koncertet vagy egyéb programot szervezni, ez segít, hogy minél több mindenkit megmozgassunk.

A Mályvavirág Alapítvány tájékoztató anyagot postai úton és Power Point prezentációt, meghívó- és plakáttervet, Facebook posztokat biztosít a résztvevő városoknak, településeknek. Kérjük, december 20-ig jelezzék, mennyi tájékoztató anyagot kérnek, illetve tudnak-e vetíteni a rendezvényen. A közös készülést segítendő létrehoztunk egy Facebook csoportot, a „Mályvavirág Szervezők 2017-2018”-at, ami lehetővé teszi a gyors kommunikációt, a többiek programjának megismerését és az inspirálódást.

Mind a szűréssel, mind a védőoltással kapcsolatban számos tabu illetve tévhit él a nőkben. Kérjük, gyűjtsék össze azokat a kérdéseket, amik Önöknél felmerülnek, és erre a prezentációban külön kitérünk. Köszönjük, hogy segíti Ön is azzal a munkánkat, hogy hiteles információ jusson el a nőkhöz a megelőzésről.

Fontos kiemelni, hogy nem ragaszkodunk ahhoz, hogy pont a Megelőzési Héten legyen az aktivitás, lehet akár előtte vagy kicsit később is.

Kérjük a csatlakozási szándékot az info [at] malyvavirag.hu () e-mail címre jelezd, és egy jelentkezési lap kitöltését fogjuk kérni Tőled! Ugyanitt bármilyen további kérdés esetén, állunk rendelkezésre! 

Hírek

Meghívó Fejős Éva novellabemutató estjére

2019.06.10.

A Mályvavirág alapítvány meghívja Önt Fejős Éva: Citrom-vanília, ebben a sorrendben című novellabemutató estjére.

Vigyázz! Kész! Fűzz!

2018.12.14.

A Mályvavirág Alapítvány idén ősszel is országos programot hirdet a XIII. januári Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

BRCA és petefészekrák a témája Fejős Éva új novellájának

2018.11.14.

A tizenharmadik villamos című novella a Mályvavirágok felkérésére készült. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!