fbpx Tubákos Zsuzsanna | Mályvavirág Alapítvány
Tubákos Zsuzsanna

Tubákos Zsuzsanna

Iskolai program koordinátor

Bár sokáig orvosnak készültem, végül bölcsész lettem: végzettségem szerint magyar-orosz-médiaismeret szakos középiskolai tanár vagyok. 12 év iskolai tanítás után  (ebből 10 év gimnázium) 13 évet dolgoztam a közigazgatásban az oktatásirányítás különböző szintjein (minisztérium, önkormányzat, tankerület). Ma már csak magánúton tanítok, de szöveggondozással, lektori feladatokkal is foglalkozom. A Mályvavirág Alapítvánnyal is ilyen jellegű munkák kapcsán ismerkedtem meg.

A nőgyógyászati rákbetegek ügyével az elköteleződésem személyes jellegű - legjobb barátnőm későn felismert, éveken át tartó, szörnyű betegsége és korai halála, valamint édesanyám időben felismert méhdaganata és kezdődő mellrákja erősítette meg bennem a felelősséget e témával kapcsolatban. 

Már gimnáziumi tanárként is elkötelezett híve voltam a felelős szexuális életre történő nevelésnek, ebben van is pedagógusi tapasztalatom. Manapság, két tizenéves gyermek anyukájaként napi szinten foglalkozom a témával. Hiszem, hogy csakis a nyílt és őszinte kommunikáció lehet eredényes a felvilágosításban, ami egyben a sikeres prevenciós tevékenység alapja is. Sajnos a tinik tudatossága ezen a téren elkeserítően alacsony... 

Sok éve foglalkozom - igaz, nagyrészt autodidakta módon - tanulásmódszertannal, illetve a digitális pedagógia nyújtotta oktatási lehetőségekkel. Ha minden igaz, 2020-ban szexuálpedagógiai képzésen is részt tudok majd venni.