fbpx Kovács Krisztina | Mályvavirág Alapítvány

Kovács Krisztina

Iskolai program koordinátor
Fordítás

2013-ban, a Mályvavirág Alapítvány indulásakor találtam rá a szervezetre érintettként. A hosszas testi-lelki megpróbáltatás mellett rengeteg erőt és segítséget adott, hogy létrejött az első olyan magyar alapítvány, ami kimondottan a nőgyógyászati daganatokkal és az érintettekkel foglalkozik. Számomra óriási könnyebbséget és megkönnyebbülést adott, hogy szakemberekkel, sorstársakkal beszélhettem, és tudtam, bármilyen kérdésem van, ott vannak.

Az évek múltán aztán sokat gondolkodtam, hogy adhatnám vissza a sok jót, és van-e arra mód, hogy én is belefolyjak a munkájukba, ezáltal másokat segítve.

Alap végzettségem szerint angol nyelvtanár vagyok, majd konszekutív tolmács, orvosi szakfordító képzést szereztem másoddiploma formájában. Azóta, ha fordításról van szó, állok az Alapítvány rendelkezésére, hogy a kiadványok minél több emberhez eljussanak magyar vagy angol nyelvű változatban.

Mostantól pedig egy másik területen is segítem az Alapítvány munkáját: iskolákért felelős koordinátorként azon dolgozom, hogy a lehető legtöbb fiatalhoz eljuttassuk a prevenció fontosságának üzenetét.

Végezetül Arisztotelészt idézem, ami az én mottóm is egyben: „Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk."