fbpx Bartus Beatrix | Mályvavirág Alapítvány
Bartus Beatrix

Bartus Beatrix

Rajzcsapat

Bartus Beatrix (Betty) vagyok, Édesanya, Feleség, Segítő, Átértékelt életet élő lány, a Mályvavirág Alapítvány önkéntese és Nagykövete, Túlélő, és nem utolsó sorban:  TALPIG NŐ!  A sors fintora, hogy épp a nőiség egyik szimbólumát elveszítve érzem át, mit jelent nőnek lenni.

2009-ben, 34 évesen ért a sokkoló hír, miszerint áttétes méhnyakrákom van. Mit éreztem akkor, ott...? Elmondani és leírni azt nem lehet! Sok-sok fázisa van annak a folyamatnak, amit egy daganattal diagnosztizált érez, attól a perctől kezdve, amikor közlik vele a rossz hírt, és míg el tud jutni arra a gondolati szintre, hogy meg tud gyógyulni! Icó könyve sajnos még nem létezett, amikor én megbetegedtem, de fontos, hogy ma már nem érzik magukat egyedül a méhnyakrákkal küzdő nők, hisz az Alapítvány kiadványokkal és folyamatosan bővülő prevenciós előadásokkal segíti a gyógyulást és a megelőzést egyaránt.
Örülök, hogy a Mályvavirágok önkéntese lehetek, igyekszem a rendezvényeken részt venni, és minden részemről lehetséges eszközzel segíteni. Elsősorban a grafikai és illusztrációs munkákban tudok segíteni, de örömmel mesélek magamról és a sikeres gyógyulásomról tabuk nélkül bárhol, bárkinek, ha ezzel csupán egy nőnek is segíthetek, erőt adhatok, példát mutathatok.

2016 januárjában hivatalosan is megalakult a szarvasi Mályvavirág Pont. Ennek vezetőjeként igyekszem programokat szervezni, iskolákban jelen lenni, tartani a kapcsolatot a hozzám helyileg közelben lévő érintettekkel, illetve támogatókat szerezni.