fbpx Bábics Tímea | Mályvavirág Alapítvány

Bábics Tímea

Rajzcsapat

Bábics Tímea vagyok, 33 éves. 2019-ben lett először pozitív a nőgyógyászati citológiám, hamarosan kiderült, hogy az elváltozást a HPV 16-os törzse okozza. A kezdeti sokk után úgy döntöttem, hogy szeretnék többet megtudni magáról a vírusról, az elváltozásról, kezelési lehetőségekről és kapcsolatba lépni hasonló érintettségű lányokkal, hölgyekkel, akikkel támogathatjuk és segíthetjük egymást. A majdnem 2 éves testi és lelki gyógyulási folyamat során többször találkoztam a Mályvavirág Alapítvány munkájával. Ez alatt az időszak alatt szerettem bele az akvarell technikába, kalligráfiába és rajzolásba. Mindig is kreatív személynek vallottam magam, szeretek alkotni, viszont először éreztem azt, hogy megtaláltam az utam ezen a területen. Az alkotás egyszerre jelent kihívást, kikapcsolódást és tanít a türelemre.

Csodásnak találom azt a munkát, amelyet a Mályvavirág Alapítvány végez. Bennem is felmerült többször, hogy nagyon szívesen támogatnám a sorstársaimat gyógyulásuk útján, ezért készítettem egy képet a HPV világnapja alkalmából és osztottam meg az Instagram és Facebook oldalamon azzal a céllal, hogy felhívjam a korombeli fiatal nők figyelmét a szűrések fontosságára. Ez a kép tetszett meg az Alapítványnak ezért felkértek, hogy csatlakozzak a rajzoló csapatukhoz és készítsem el az illusztrációkat legújabb kiadványukhoz.

Nehéz időszakon vagyok túl, mégis azt érzem, hogy nagyon sokat köszönhetek ennek a betegségnek (vagyis állapotnak, ahogy én mindig is hivatkoztam rá): új szemléletmódot, életvitelt, testi és lelki gyógyulást minden szinten és egy új hobbit, ami most lehetőséget ad arra, hogy valóban támogassam azokat, akiknek erre igazán szükségük van.