A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Gyere Mályvavirág Szervezőnek a Településeden!

Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten (jan. 27-febr.3.), hogy minél több nőben tudatosítsuk, a méhnyakrák megelőzése ma már legnagyobb részt rajtunk múlik!

 

 

A Mályvavirág Alapítvány  idén ősszel is országos programot hirdet a jövő évi Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

Kezdjük a  2018-es évet együtt, a méhnyakrák prevenció jegyében!

A 2015. évi “Gyöngyözön” programunkhoz 44, 2016-oshoz 70 és 2017-eshez 88 település csatlakozott Mályvavirág Nagykövetekkel.

A gyöngy megmozgatta a településen élőket: egyfelől tudatosítjuk bennük a méhnyakrák megelőzés lehetőségét és fontosságát, másfelől együtt lehettek, és karkötőket fűztek azoknak a nőknek, akik méhnyakrákműtétre vártak. Ez a segítés ereje: jót tenni másokért is!

A települések egy szabadon választott központi helyen (pl. művelődési ház, közösségi ház, bevásárlóközpont, iskola, színház, stb.) mályvaszínű vagy rózsaszín gyöngyöt fűznek együtt és közben kötetlen, fesztelen módon, tabuk nélkül beszélgetnek a szűrésről, a védőoltásról, a saját, egyéni szerepünkről a méhnyakrák megelőzésében.

A gyöngy a méhnyakrákot okozó HPV elleni védelmet szimbolizálja.

A 2018-es programunk címe: Gyöngyöm

Az aktivitás során minél többen, nők, férfiak, gyerekek, fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt,  hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Az aktivitás sikerét segítheti:

●      Helyi rádió, TV előzetes bevonása figyelemfelhívásként, és akár a fűzésről közvetítés élőben is.

●      Szükséges lehet egy helyi gyöngyös, aki esetleg támogatásként ad gyöngyöket (vagy az önkormányzat ezzel megtámogatja a helyi programot).

●      Lehet a fűzés mellé kisebb koncertet vagy egyéb programot szervezni, ez segít, hogy minél több mindenkit megmozgassunk.

A Mályvavirág Alapítvány tájékoztató anyagot postai úton és Power Point prezentációt, meghívó- és plakáttervet, Facebook posztokat biztosít a résztvevő városoknak, településeknek. Kérjük, december 20-ig jelezzék, mennyi tájékoztató anyagot kérnek, illetve tudnak-e vetíteni a rendezvényen. A közös készülést segítendő létrehoztunk egy Facebook csoportot, a „Mályvavirág Szervezők 2017-2018”-at, ami lehetővé teszi a gyors kommunikációt, a többiek programjának megismerését és az inspirálódást.

Mind a szűréssel, mind a védőoltással kapcsolatban számos tabu illetve tévhit él a nőkben. Kérjük, gyűjtsék össze azokat a kérdéseket, amik Önöknél felmerülnek, és erre a prezentációban külön kitérünk. Köszönjük, hogy segíti Ön is azzal a munkánkat, hogy hiteles információ jusson el a nőkhöz a megelőzésről.

Fontos kiemelni, hogy nem ragaszkodunk ahhoz, hogy pont a Megelőzési Héten legyen az aktivitás, lehet akár előtte vagy kicsit később is.

Kérjük a csatlakozási szándékot az info [at] malyvavirag.hu (info [at] malyvavirag.hu) e-mail címre jelezd, és egy jelentkezési lap kitöltését fogjuk kérni Tőled! Ugyanitt bármilyen további kérdés esetén, állunk rendelkezésre! 

Hírek

Gyere Mályvavirág Szervezőnek a Településeden!

2017.12.19.

Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten (jan. 27-febr.3.), hogy minél több nőben tudatosítsuk, a méhnyakrák megelőzése ma már legnagyobb részt rajtunk múlik!

 

7. osztályos lányok oltása méhnyakrák ellen

2017.09.09.

Összeszedtük a Szülők leggyakoribb kérdéseit, és kuratóriumi Nőgyógyászunk könnyen érthető formában megválaszolta azokat. Olvassátok, osszátok! 

Vegyük komolyan a méhnyakrák-megelőzést!

Jelentkezz a Vándorkiállításunk következő helyszínének!

2017.09.09.

Városról-városra, faluról-falura jár a Mályva Tükör  - Szembenézés a méhnyakrákkal érintettek érzelmeivel című vándorkiállításunk, hogy minél több nőhöz eljusson a méhnyakrák megelőzés híre.

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!