A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Bemutatkozik az alapítvány

Ki mindenkit szeretnénk megszólítani?

 • Aki a méhnyakrákkal bármilyen formában érintett: ha benne vagy - Téged, ha családtag vagy, ha férj vagy, ha nagygyermek vagy, ha barátnő vagy barát vagy - Téged. Segítünk a benne levőknek és segítünk a környezének, hiszen sokszor nem tudjuk kivülállóként, mit tegyünk, mit mondjunk.
 • Szólunk ahhoz is, aki keveset tud a betegségről! Tudj róla! Előzd meg!
   

A mályvavirágot az érett nő virágaként választottuk alapítványunk szimbólumának, mely szívós, kitartó és nagyon szép virág, olyan, mint a női lélek.

Céljaink

 1. Prevenció
  • a méhnyakrák megbetegedések számának jelentős csökkentése a szűrés és a védőoltás által
  • méhnyakrák okozta halálozás csökkentése
 2. Rehabilitáció
  • méhnyakrákkal érintettek rehabilitációjának megszervezése, lebonyolítása
  • méhnyakrákosok összefogása, hogy érezzék, nincsenek egyedül
  • a méhnyakrákos nők életminőségének javítása, munkaerőpiaci reintegrációja
  • egyéni segítségnyújtás

 

A Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért”, 2013 májusában alakult meg. A létrehozás oka az volt, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. Korábban nem volt ilyen, pedig nagy szüksége van az országnak rá. Ha csak a Semmelweis Terv alapgondolatából indulunk ki, hogy „Magyarország társadalmi és gazdasági felzárkózása elképzelhetetlen rossz egészségi állapotú, beteg emberekkel. A lakosság jó egészségi állapota tehát alapvetően határozza meg a nemzet sorsát és jövőre vonatkozó kilátásait”, már ez a két mondat továbbviszi és beigazolja az Alapítvány működésének szükségességét, abból a következő gondolatból, hogy a nő, mint édesanya, s belőle a gyermek, és a gyermekből a jövő védelme e kitételnek az alapja. 

Tóth Icó, 36 éves nő, édesanya és feleség. 2011-ben méhnyakrákon, Wertheim- műtéten, sugár- és kemoterápián esett át. Az ő betegségének útjából született a „Minden anyuka meggyógyul” című írás, a Libellus, amely a kiindulási pontot adta az Alapítvány megvalósítására. A Libellus egy segédlet méhnyakrákosoknak, mind testi, mind lelki út a meggyógyulás felé. „A könyv megírása után szerettem volna csatlakozni a méhnyakrák megelőzési programhoz önkéntesként, de nem találtam olyan szervezetet, ami csak és kizárólag ezzel foglalkozott volna. Akkor igazán megdöbbentem. Mennyi édesanya, leendő édesanya hal meg ebben az országban, mennyi nő betegszik meg, magamat beleértve, egy olyan rákban, amiről egyfelől semmit sem tudunk -pedig a daganatos betegségek közül a második leggyakoribb halálozási ok a 30-50 éves nők körében-, másfelől, egy olyan betegségről van szó, ami megelőzhető! Nem szabadna egy nőnek sem ma Magyarországon megbetegednie, főleg meghalnia ebben a betegségben!”

Számos médiamegjelenésünk közül talán ezt fejezi ki legjobban, hogyan és miért dolgozunk:

Az elmúlt években a Mályvavirág Alapítvány kapoccsá vált a méhnyakrákos nők, az orvosok, a védőnők, a hatóság, a média és a lakosság között. Számos programmal, kezdeményezéssel dolgozunk azért, hogy az egészséges nők tudatossá váljanak a méhnyakrák megelőzésben, hogy minél többet tisztában legyenek azzal, a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtunk múlik.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2017-ben már negyedik alkalommal szervezi a Mályvavirág Alapítvány az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét hazai programsorozatát. Emellett elhivatottan dolgozunk azért, hogy minden egyes méhnyakrákos nőhöz eljussunk kiadványaink, és titkos és zárt Facebook csoportunkkal, a Mályvavirágok közösségével, hogy egyetlen kérdésük se maradjon megválaszolatlan. Kitartással fejlesztjük évre-évre Gyógyulást Segítő Programunkat, ami komplex fizikai és lelki segítséget nyújt a teljes felépüléshez.

 

Hírek

Gyere Mályvavirág Szervezőnek a Településeden!

2017.11.26.

Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten (jan. 27-febr.3.), hogy minél több nőben tudatosítsuk, a méhnyakrák megelőzése ma már legnagyobb részt rajtunk múlik!

 

7. osztályos lányok oltása méhnyakrák ellen

2017.09.09.

Összeszedtük a Szülők leggyakoribb kérdéseit, és kuratóriumi Nőgyógyászunk könnyen érthető formában megválaszolta azokat. Olvassátok, osszátok! 

Vegyük komolyan a méhnyakrák-megelőzést!

Jelentkezz a Vándorkiállításunk következő helyszínének!

2017.09.09.

Városról-városra, faluról-falura jár a Mályva Tükör  - Szembenézés a méhnyakrákkal érintettek érzelmeivel című vándorkiállításunk, hogy minél több nőhöz eljusson a méhnyakrák megelőzés híre.

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!