A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Szabó Georgina

Szabó Georgina

33 éves, elvált, két fiúgyermek édesanyja vagyok. Nagyon szerettem volna egy kislányt harmadiknak. Amikor közölte velem az orvos tavaly novemberben, hogy méhnyakrákom van, elsírtam magam és az első kérdésem az volt az orvos felé, hogy szülhetek gyorsan egy kislányt? Erre annyit mondott, hogy ha élni akarok, akkor nem. Még időben vették észre, de a kilenc hónap már nem fért volna bele. Számomra érdekes, hogy nem az érdekelt, hogy rákos vagyok hanem, hogy már nem lesz lányom.

Szabó GeorginaA Mályvavirág klub délutánján szó volt arról, hogy ki milyennek képzeli el a rákot. Én úgy gondoltam rá és úgy képzeltem el, mint magát az állatot, akit nevelek. Fura szerintem. Az élethelyzetem akkoriban elég zűrös volt, munkahelyváltás, költözés, párkapcsolati problémák. Lelkileg nagyon megviselt az egész ami akkor történt velem, és nem nagyon tudtam elfogadni, hogy mért alakultak úgy a dolgok. Szóval megnyomtam egy gombot és kialakult bennem.

Ha nem is évente, de két évente eljártam szűrésre. Bevallom, ha nem véreztem volna, akkor lehet, nem mentem volna el orvoshoz, és akkor lehet már késő lett volna. Ezért én mindenkinek azt javaslom, hogy igen is menjenek el szűrésre évente, és ne várják meg amíg a test jelez. Az oltásról az a véleményem, hogy most lehet én vagyok tudatlan ez ügyben ha igen vállalom, de én nem hallottam róla eddig. Nem hívta fel rá a figyelmemet senki, hogy van ilyen oltás. Ha tudtam volna, akkor beoltatom magam. Mindenkinek javaslom, oltassa be magát.

Az erőt a családom és a két fiam adta, végig jókedvű voltam és egy percig nem gondoltam arra, hogy mi van ha... Nem volt „ha”, meggyógyulok és kész! 

És igen, köszönöm, meggyógyultam! :)

Hírek

Itthon és nemzetközi szinten is szerették a Beszélő Bugyik Bisztrót

2018.03.09.

Nézd meg a videónkat itt »

A hazai mellett nemzetközi szinten is elismerően írtak a Mályvavirág Alapítvány kampányáról, a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretein belül.

Várunk a Mályvavirágok közössége titkos Facebook csoportunkban!

2018.03.09.

Több, mint 500 sorstárs segíti egymást a mindennapokban, egy erőt adó, nagyon pozitív hangulatú csoportban! Nem vagy egyedül, együtt könnyebb! Várjuk a jelentkezésedet!

HPV teszt otthon? Már Magyarországon is elérhető

2018.03.09.

Ahogy a tudomány fejlődik, egyre több diagnosztikai eszköz áll rendelkezésünkre. Igazi újdonság az önmintavevő HPV-teszt, amit a szakmai iránymutatások 30 év felett ajánlják azoknak a hölgyeknek, akik nem hajlandóak méhnyakszűrésen részt venni, akik idegenkednek a kenetvételtől, és nem is járnak szűrésre. 

 

 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!