A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Szabó Georgina

Szabó Georgina

33 éves, elvált, két fiúgyermek édesanyja vagyok. Nagyon szerettem volna egy kislányt harmadiknak. Amikor közölte velem az orvos tavaly novemberben, hogy méhnyakrákom van, elsírtam magam és az első kérdésem az volt az orvos felé, hogy szülhetek gyorsan egy kislányt? Erre annyit mondott, hogy ha élni akarok, akkor nem. Még időben vették észre, de a kilenc hónap már nem fért volna bele. Számomra érdekes, hogy nem az érdekelt, hogy rákos vagyok hanem, hogy már nem lesz lányom.

Szabó GeorginaA Mályvavirág klub délutánján szó volt arról, hogy ki milyennek képzeli el a rákot. Én úgy gondoltam rá és úgy képzeltem el, mint magát az állatot, akit nevelek. Fura szerintem. Az élethelyzetem akkoriban elég zűrös volt, munkahelyváltás, költözés, párkapcsolati problémák. Lelkileg nagyon megviselt az egész ami akkor történt velem, és nem nagyon tudtam elfogadni, hogy mért alakultak úgy a dolgok. Szóval megnyomtam egy gombot és kialakult bennem.

Ha nem is évente, de két évente eljártam szűrésre. Bevallom, ha nem véreztem volna, akkor lehet, nem mentem volna el orvoshoz, és akkor lehet már késő lett volna. Ezért én mindenkinek azt javaslom, hogy igen is menjenek el szűrésre évente, és ne várják meg amíg a test jelez. Az oltásról az a véleményem, hogy most lehet én vagyok tudatlan ez ügyben ha igen vállalom, de én nem hallottam róla eddig. Nem hívta fel rá a figyelmemet senki, hogy van ilyen oltás. Ha tudtam volna, akkor beoltatom magam. Mindenkinek javaslom, oltassa be magát.

Az erőt a családom és a két fiam adta, végig jókedvű voltam és egy percig nem gondoltam arra, hogy mi van ha... Nem volt „ha”, meggyógyulok és kész! 

És igen, köszönöm, meggyógyultam! :)

Hírek

Március 7-től Miskolcon nézhető meg a vándorkiállításunk

2017.03.06.

Mályva Tükör - szembenézés a méhnyakrákban érintettek érzelmeivel

Adód 1%-a nagy segítség a munkánkhoz!

2017.03.06.

Mályvavirág Alapítvány adószáma: 18504530-1-04 Köszönjük!

Bodó Beáta nyerte a Lenge Franciska-díjat

2017.03.06.

A Mályvavirág Alapítvány 2014 óta adományoz a Lenge Franciska-díjat egy-egy olyan szakterület kiemelkedő képviselőjének, aki sokat tesz a méhnyakrák megelőzéséért vagy az érintettek felépüléséért. 2016-ban a kórházi nővérekre írtunk ki pályázatot. A díjjal a kuratórium Bodó Beáta munkáját ismerte el.

Bea elhivatott, empatikus. Bátorít, erőt és hitet ad a betegeknek a legnehezebb pillanatokban. Nem hagyja, hogy a rossz gondolatok felülkerekedjenek. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!