A méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért
Mályvavirág - Együtt a méhnyakrák ellen

Lélekőrző

Lélekőrzésnek azt hívjuk, amikor személyes találkozás által segítjük egymást, mi, sorstársak.

Azok, akik már túl vannak rajta, azokat támogatják, akik még épp az elején járnak, és erőre, bíztatásra vagy éppen csak információkra van szükségük. Ez egy nagyon különleges dolog. A lélekőrzésből barátságok születnek, fontos információk találják meg a helyüket, kérdések kerülnek megválaszolásra és ami a legfontosabb talán, hogy mindig ott van benne a törődés és a figyelem. A figyelem pedig nem más, mint szeretet. S ha szeretve vagyunk, a gyógyulás is könnyebben mehet.

2014-ben, Liliom Emese indította el a Mályvavirág szirmai alatt a Lélekőrzést. Ő volt az első, aki a kórházakban meglátogatta a műtétre várókat vagy az abből gyógyulókat, otthonukban segítette az érintetteket. Emese lett a Mályvavirág Alapítvány Lélekőrzője.   Ahogy bővült a csapat, a Mályvavirág egyre több helyen kivirágzott, és az érintettek elkezdték látogatni egymást. Aki közel lakott a kórházhoz, vagy szabadideje engedte, meglepte a másikat, vagy előre lebeszélte a találkozót. Emese mellett Kéméndy Bea is magára vállalta ezt a feladatot. Bea járja az országot is, főz és süt, könyveket és kiadványokat visz magával. Ma már ez is kérhető, de fel is szoktuk ajánlani, ha valaki nagyon az elején tart.

A Lélekőrzés helyszíne változó. Lehet ez a kórházban, otthon, de lehet a Mályvavirág Központban, egy meghitt, kedves helyen, egy forró tea mellett is.

A Lélekőrzés abban is erőt ad, hogy sorstárssal találkozunk, hogy higgyünk abban, mi is meg tudjuk csinálni!

Ha szívesen találkoznál Lélekőrzőinkkel, várjuk megkeresésedet a malyva.lelekorzo [at] gmail.com címen, vagy a www.facebook.hu/malyvavirag oldalon privát üzenetben.

Ha Te már túlvagy a betegségen, és szívesen segítenél másoknak is a lelki felépülésben, jelentkezz nálunk Lélekőrzőnek!

Hírek

Március 7-től Miskolcon nézhető meg a vándorkiállításunk

2017.03.06.

Mályva Tükör - szembenézés a méhnyakrákban érintettek érzelmeivel

Adód 1%-a nagy segítség a munkánkhoz!

2017.03.06.

Mályvavirág Alapítvány adószáma: 18504530-1-04 Köszönjük!

Bodó Beáta nyerte a Lenge Franciska-díjat

2017.03.06.

A Mályvavirág Alapítvány 2014 óta adományoz a Lenge Franciska-díjat egy-egy olyan szakterület kiemelkedő képviselőjének, aki sokat tesz a méhnyakrák megelőzéséért vagy az érintettek felépüléséért. 2016-ban a kórházi nővérekre írtunk ki pályázatot. A díjjal a kuratórium Bodó Beáta munkáját ismerte el.

Bea elhivatott, empatikus. Bátorít, erőt és hitet ad a betegeknek a legnehezebb pillanatokban. Nem hagyja, hogy a rossz gondolatok felülkerekedjenek. 

Libellus és Napló

Libellus és Napló

Szokták azt is mondani, hogy ez a “remény könyve”

Támogatás

Mályvavirág - Támogassa alapítványunkat a méhnyakrák ellen

Támogasd a munkánkat,
segíts, hogy segíthessünk!